Actueel / Team

Morgens verwelkomt 6 nieuwe consultants!

01-09-2022 4 minutenMonique Mulder

Deze zomer hebben we ons team uitgebreid met maar liefst zes nieuwe collega’s. Bart van Pelt, Milou Eilers, Pauline Olthoff, Frank Bisselink, Laura Cleofa-van der Zwet en Meggie Pijnappel zijn gestart als consultant bij Morgens. Met deze forse versterking krijgt Morgens nog meer vooruitgangskracht. We stellen deze nieuwe toppers graag aan je voor: 

Wat geeft jou vooruitgangskracht in je werk?

Bart: “Ik krijg vooruitgangskracht van het verbinden van de menselijke kant en de procesmatige kant binnen een organisatie om zo gezamenlijk een duurzame verandering te bewerkstelligen. Een voorbeeld hiervan is een opdracht die ik gedaan heb voor De Alliantie waarin ik vanuit het verzamelen, analyseren en begrijpen van data gezamenlijk met het team diverse procesveranderingen en werkafspraken heb doorgevoerd. Dit heeft geleid tot een slimmere en effectievere manier van werken!”

Milou: “Vooruitgangskracht is voor mij elke dag kijken wat er beter kan en het creëren van een omgeving waar je leert van én met elkaar. Vooruitgangskracht zit ook in het lef om nieuwe dingen te proberen als individu, team of organisatie; als je doet wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg.”

Pauline: “In mijn werk krijg ik vooruitgangskracht door het oplossen van complexe vraagstukken en te zien dat ideeën en plannen zich realiseren op zo’n manier dat het team écht sterker en hechter wordt.”

Frank: “Gedurende mijn tijd bij het Erasmus MC heb ik mij gericht op het succesvol implementeren van een nieuw onderzoeksysteem. De brug slaan tussen onderzoekers, afdelingshoofden, IT en de leverancier om samen verder te komen, het behouden van een open blik, luisteren en daarna samen de vertaalslag maken naar de volgende stap: dat is wat mij energie geeft!”

Laura: “Ik ben in de basis opgeleid tot dienst- en hulpverlener en krijg nog altijd energie van mensen. De menselijk component van verandermanagement is daarom mijn favoriete kant. Wanneer het complex wordt groeit mijn enthousiasme.”

Meggie: “Vooruitgangskracht betekent voor mij het kunnen en durven overbruggen van ogenschijnlijke tegenstellingen en belangen en samen voor maatschappelijke impact gaan! Van nature ben ik onderzoekend van aard en probeer ik de vraag achter de vraag scherp te krijgen en procesmatig te doorgronden waar de chaos vandaan komt, om vervolgens samen stappen te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat je alleen met aandacht voor de personen in de organisatie en door samen een stap naar achter te zetten, de spreekwoordelijke horizon bereikt.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

Bart: “Die haal ik uit lekker bezig zijn met sporten, voornamelijk tennissen en padellen, waarbij ook de sportschool niet mag ontbreken. Daarnaast vind ik het leuk om met vrienden, vriendinnen en familie lekker te eten, borrelen en bij te praten! Tenslotte vind ik het heerlijk om lekker te relaxen met een serie, film of voetbalwedstrijd.”

Milou: “In mijn werk houd ik van dingen in beweging zetten, maar ook in m’n vrije tijd speelt bewegen een grote rol. Ik sport veel, vooral CrossFit en weightlifting, maar ik loop ook regelmatig hard en ben af en toe in de boulderhal te vinden. Daarna is mijn batterij weer helemaal opgeladen. Aan de andere kant kan je me ook vaak op de bank vinden met een goed boek, zowel fictie als non-fictie.”

Pauline: “Ik krijg energie van beweging. Ik sport daarom veel. Zo sta ik regelmatig in de sportschool te springen tijdens verschillende sportklasjes en loop ik hard. Wel vind ik het ook heerlijk om af en toe rustig op de bank een goed boek te lezen. Verder vind ik het belangrijk om tijd met mijn vrienden en familie door te brengen. Samen naar het strand, een museum of gewoon op een terras in de zon. Daar krijg ik vooruitgangskracht van.”

Frank: “In mijn vrije tijd krijg ik veel energie van sport, het liefst samen in een team. Padel, volleybal… Eigenlijk voor elke balsport ben ik wel te porren. Als ik even tot rust wil komen duik ik graag achter de piano. Ook vind ik het heerlijk om het onbekende tegemoet te gaan. Bijvoorbeeld met een rugzak de bergen in of liftend naar een nieuwe plek.”

Laura: “Het leven vieren geeft mij persoonlijk vooruitgangskracht. Natuurlijk samen met mijn man, familie, vrienden en ook met andere mensen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Vaak eten en dansen we samen, spelen of sporten we met elkaar. Er wordt veel gelachen en er zijn goede gesprekken.”

Meggie: “Ik ben een echt buitenmens: van uitwaaien in een herfstig bos, racefietsen over de Utrechtse Heuvelrug en wandelen over de Singel tot een wedstrijdje tennis, sporten in het park of een kop koffie op een terras. Met ‘mijn mannen’, vrienden, familie en soms juist bewust alleen. Daar laad ik echt van op!”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

Bart: “Ondanks de wat afgezaagde tekst en titel van het nummer voel ik me altijd wel beter als ik Beautiful Day van U2 gehoord heb!”

Milou: “Ik heb een speciale Spotify playlist voor roadtrips die voor 50% uit guilty pleasures bestaat. Lastig om daar één nummer uit te kiezen, maar ik ga dan voor Paradise By The Dashboard Light van Meat Loaf.”

Pauline: “Lastig! Ik heb er veel in mijn ‘normale’ afspeellijst staan, maar Summer Nights van Grease komt nu als eerste in me op.”

Frank: “Mijn favoriete guilty pleasure song is September van Earth, wind & fire. Op deze muziek kán je gewoon niet stilzitten!”

Laura: “Mijn favoriete muziekstijl is latin. Dat komt vast door mijn Colombiaanse DNA. In mijn persoonlijke muzieklijst kom je van alles tegen: Engelse, Spaanse, Papiamentu en Nederlandse nummers, ballades, salsa, afro, techno, ritmo combina enz. Maar voor de guilty pleasure lijst ga ik voor een échte foute: Bubbling Style van KLiber.”

Meggie: “Eigenlijk vrijwel alles uit de ‘90s. Heerlijk omdat je alles zo vreselijk slecht kan meezingen. Voor de Morgens Spotify list ga ik voor Rainbow High In The Sky van Paul Elstak. Waar ik trouwens echt niet tegen kan is carnavalsmuziek of André Hazes en zielsverwanten. Dus als je me er niet bij wilt hebben, moet je vooral deze muziek opzetten.”

Meer lezen?

Lees meer over de consultants van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Volle kracht vooruit met Telissa Schreuder

03-05-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Nog meer vooruitgangskracht met Wesley Sussenbach

24-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

Diversiteit en inclusie is geen project met een begin en einde

18-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Vijf consultants stellen zich voor

02-04-2024 3 minuten
Lees meer