Actueel / Team

Jeroen en Anna geven Morgens nóg meer vooruitgangskracht

28-06-2022 2 minutenMonique Mulder

Anna Veltkamp en Jeroen Frie, consultants bij Morgens

Morgens heeft er weer twee toppers bij! Jeroen Frie en Anna Veltkamp versterken ons team. We stellen ze graag aan je voor:

Jeroen Frie richt zich voornamelijk op de onderwijsmarkt. Hiervoor was hij negen jaar werkzaam bij Avans Hogeschool waar hij diverse rollen heeft vervuld van senior docent veranderkunde en interventietechnieken, teamcoördinator, programmamanager en projectmanager organisatieverandering.

Anna Veltkamp werkt sinds juni 2022 bij Morgens. Hiervoor werkte zij bijna zeven jaar bij de gemeente Amsterdam in verschillende advies- en projectmanagementrollen. Anna heeft Europese bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en aan het Collège d’Europe in Brugge.

Wat geeft jou Vooruitgangskracht in je werk?

Anna: “Voor mij zit vooruitgangskracht in het zoeken naar waar belangen samenkomen. Soms kun je, door iets verder van de vraag af te staan, ineens zien waar je iets met elkaar gemeen hebt. Zo maakte ik in mijn werk bij de gemeente Amsterdam eens mee dat ik een conflict kon helpen oplossen tussen bewoners over het gebruik van een grasveld. De ene bewoner liet haar hond daar graag los om even te rennen; het was nog het enige veld in de buurt waar dat kon. De andere bewoner kwam er graag met haar kinderen en ergerde zich aan alle hondenpoep. Toen we samen uitzoomden merkten we dat het probleem eigenlijk vooral lag in het feit dat ook de hondenuitlaat-services dat veld hadden gevonden om de oppashonden los te laten én de poep lieten liggen. Een waarschuwingsbord, handhaving en elkaar aanspreken op gedrag bleek de sleutel om het conflict op te lossen.”

Jeroen: “Organisaties beter, leuker en zinvoller maken, dat geeft mij Vooruitgangskracht! Iedereen heeft iets waardevols en unieks te bieden. Als iedereen zich vanuit die eigen kracht kan ontwikkelen en bijdragen, dan wordt een organisatie een stuk mooier en succesvoller.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

Jeroen: “Vooruitgangskracht krijg ik van de natuur en buiten zijn. Of het nu skiën is, bergklimmen, wandelen met Janneke en de honden door de Oostenrijkse bergen of rustig een boek lezen in de buitenlucht. Dat is voor mij dé manier om op te laden en weer volle kracht vooruit te gaan.”

Anna: “In mijn vrije tijd ben ik een duizendpoot: ik houd van hardlopen, yoga, tennis, wandelen, klimmen en een beetje kitesurfen. Ook ben ik graag aan het tekenen en schilderen. Daarnaast vind ik het leuk om te koken. Zo hebben mijn vriend en ik een draagbare pizza oven. En als er ergens een leuk (eet-)feestje is, ben ik altijd van de partij. Mijn vooruitgangskracht haal ik dus eigenlijk uit lekker buiten of binnen bezig zijn met mijn handen, voeten of mond!”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

Anna: “Mijn guilty pleasure liedje voor de Morgens Spotify list is toch wel Girl van Anouk. Ik kan bijna al haar liedjes meezingen, maar deze gaat op volume 100 en er moet op worden meegezongen als hij voorbijkomt.”

Jeroen: “Voor dit moment is dat: ‘Uit mijn bol’, van André Hazes in de versie van Kris Kross, Donnie en Tino Martin…”

Meer lezen?

Lees meer over het Morgens-team.

Bekijk alle artikelen
Interview

Volle kracht vooruit met Telissa Schreuder

03-05-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Nog meer vooruitgangskracht met Wesley Sussenbach

24-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

Diversiteit en inclusie is geen project met een begin en einde

18-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Vijf consultants stellen zich voor

02-04-2024 3 minuten
Lees meer