Actueel / Team

Bob Willemsen benoemd tot partner bij Morgens

23-02-2021 3 minuten

Bob Willemsen is benoemd tot partner bij Morgens. Wij spraken met Bob over zijn benoeming en plannen.

“Na bijna 13 jaar bij Morgens ben ik trots en blij dat ik de volgende stap kan maken. Het verder helpen en toekomstklaar maken van onze klanten is altijd een rode draad geweest in mijn werk. Morgens heeft mij altijd de vrijheid gegeven om hierin te kunnen groeien. In steeds mooiere projecten binnen klanten, als mentor voor collega’s en op de vakgebieden programmamanagement, implementeren en verandermanagement.

Voor mij is het vak van adviseur een ambacht. Dit ambacht leer je door mee te kijken met echte vaklui en van hen te leren. Onderdeel worden van een partnerteam met mensen van wie ik mijn vak heb geleerd zie ik als bevestiging van mijn eigen groei.”

“Bob is een geweldige aanvulling in ons partner team. Hij kent de Veiligheid en Justitie markt door en door en heeft daar veel mooie transities gedaan. En hij kent Morgens erg goed omdat hij in ons team is opgeleid en ooit als junior consultant is begonnen. Intern kan hij daardoor een enorme bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van Morgens. En niet onbelangrijk: het is altijd een feest om met Bob samen te werken.”

Verknocht aan Morgens

Op 25 februari is Bob 40 jaar geworden. Een mijlpaal die hem aan het denken heeft gezet. “Het is natuurlijk een groot cliché,” vertelt hij, “maar dit is toch een levensfase waarin je je afvraagt ‘hoe nu verder?’. Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik nooit voor een ander adviesbureau wilde werken. Daarvoor voel ik me te verknocht met de visie en werkwijze van Morgens. Ook blijf ik graag in de rol en positie van een externe adviseur. Een overstap naar een lijnfunctie ligt dan ook niet voor de hand.”

Een gesprek met zijn moeder gaf de doorslag bij zijn idee om partner te worden. “Zij had vroeger met mijn vader een winkel,” vertelt Bob verder. “Ik herinnerde me vooral alle telefoontjes vanaf de camping in Frankrijk om te checken of alles wel goed ging en de eindeloze koopavonden en –zondagen. Toen zij me vertelde dat ze juist energie kreeg en trots was op wat ze allemaal bereikt had, kantelde mijn beeld. In mijn hoofd was de kogel door de kerk.”

“Bob is voor mij een voorbeeld van wat een ervaren adviseur is; hij kent de organisaties in de markt en de ontwikkelingen bij de klant, heeft ontzettend veel kennis van programma- en verandermanagement en weet hoe hij zijn netwerk moet onderhouden en Morgens op een goede en waardevolle manier kan neerzetten bij de klant. Sinds ik bij Morgens werk heb ik daarom al veel van hem mogen leren en ik kijk er naar uit om samen met hem de strafrechtketen en rechtspleging nog meer vooruitgangskracht te bieden!”

Plezier en lol centraal

Voor de toekomst heeft Bob een duidelijke focus: “Sinds 2008 heb ik Morgens zien groeien naar het mooie en beloftevolle bedrijf wat het nu is. De kern was daarbij altijd dat we van elkaar leren en elkaar helpen om te ontwikkelen en te groeien. Daarbij leggen we de focus op lol, plezier en humor. De overtuiging dat plezier in je werk leidt tot betere resultaten voor klanten zit bij mij heel diep. Ik wil deze energie de komende jaren nog verder ontwikkelen en overbrengen op collega’s en klanten.”

Grote transities

“Toen we in 2015 onze naam veranderden naar Morgens spraken we een stevige groeiambitie naar 60 collega’s in 2026 uit. Groei is daarbij geen doel op zich, maar maakt het voor ons mogelijk om grote transitietrajecten met impact voor onze klanten en de maatschappij uit te voeren. Dat ben ik zelf in de afgelopen jaren steeds vaker voor onze klanten in de (straf)rechtketen gaan doen. Mijn persoonlijke maatschappelijke impact zit in werken aan een sterke en toegankelijke rechtspraak, betere dienstverlening voor slachtoffers en versnelling in het strafrecht. Dit geeft energie en maakt me trots!”

“Met Bob als partner zijn we nog beter in staat om onze ambitie te realiseren. Bob heeft veel ervaring met impactvolle maatschappelijk relevante programma’s en dat is precies wat we willen: duurzame veranderingen realiseren in de publieke sector. Gaaf dat hij nu als partner daar richting aan gaat geven. Een fijne en goede versterking voor ons partnerteam!”

Vooruitgangskracht in de strafrechtketen

Op de vraag wat zijn plannen zijn en wat hij de komende jaren als partner wil bereiken antwoordt Bob: “Mijn primaire drijfveer is altijd het boeken van concrete resultaten voor klanten geweest. Daarnaast ben ik me steeds meer gaan realiseren dat juist de menselijke kant hier cruciaal in is. Verbinding, een luisterend oor en het opbouwen van draagvlak zijn de noodzakelijke voorwaarden voor echt resultaat. Ik wil de komende jaren verder werken aan een toegankelijke, rechtvaardige en kwalitatief hoogwaardige strafrechtketen en rechtspleging.”

Dat doet Bob graag in een mooie klus voor een klant, maar hij wil zijn kennis en ervaring graag overbrengen op zijn collega’s die zich inzetten voor onze klanten. Zo kunnen zij steeds beter onze klanten in de strafrechtketen helpen. “Op deze wijze dragen wij ons steentje bij aan de vooruitgangskracht van deze sector en zo aan een mooier en beter Nederland!”

Meer lezen?

Lees meer over ons team.

Bekijk alle artikelen
Interview

Volle kracht vooruit met Telissa Schreuder

03-05-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Nog meer vooruitgangskracht met Wesley Sussenbach

24-04-2024 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Diversiteit en inclusie is geen project met een begin en einde

18-04-2024 < 1 minuut
Lees meer
Interview

Vijf consultants stellen zich voor

02-04-2024 3 minuten
Lees meer