Actueel / Team

Hoe is het om consultant te zijn bij Morgens?

09-12-2022 3 minutenMonique Mulder

Hoe ziet het werk eruit van een consultant bij Morgens? Hoe zien de projecten eruit bij Morgens en hoe zit het met de sfeer en de cultuur van de organisatie? Consultants Dennis, Herbert, Evelien en Joyce en partner Petra vertellen erover in het filmpje dat we hebben gemaakt om jou een beeld te geven van hoe het is om te werken bij Morgens.

Collega's vertellen

Geen rapporten maar ondernemende consultants

“Voor mij geldt dat mijn opdrachten zich vaak begeven op enerzijds visie en strategie, maar ook hoe teams samenwerken”, vertelt Dennis over zijn werk als consultant bij Morgens. “We zijn niet de consultants die de rapporten vol met goede ideeën neerleggen. Wij willen eigenlijk die ondernemende consultant naar binnen brengen.”

Samen maatschappelijke impact maken

Petra ervaart haar werk als zeer afwisselend: “Het leven van een consultant is heel divers. De ene dag ben ik bij een klant. Soms ben ik thuis en soms werk ik ook op kantoor.” Als ze bij een klant werkt voelt ze zich altijd onderdeel van het team, en dat vindt ze heel fijn. “Het is je opdrachtgever en daar heb je ook afstemming over. Daarmee heb je een externe blik op wat er gebeurt, maar we doen het altijd samen met de mensen.”

Het maken van maatschappelijke impact is Petra’s belangrijkste drijfveer: “Ik vind het heel belangrijk om elke dag stil te staan bij de vraag wat mijn toegevoegde waarde is en wie hier beter van wordt. Wat ik heel leuk vind aan het leven van een consultant is dat ik daadwerkelijk van die geluksmomentjes heb. Dat je het gevoel hebt dat je toegevoegde waarde levert.”

Afwisseling in opdrachten én bijdragen aan de ontwikkeling van Morgens

Herbert houdt zich veel bezig met gegevensuitwisseling en digitalisering in de zorg. “Ik ben bijvoorbeeld nu met twee projecten bezig die daar volledig op gericht zijn. Hoe laten we zorgorganisaties in de regio samenwerken om dingen gecoördineerd op te pakken?” Herberts werk biedt een hoop afwisseling, vertelt hij. “De afwisseling in mijn werk zit in verschillende dingen. Dat zit in de afwisseling van opdrachten, maar ook afgewisseld met interne dingen, dus bijdragen aan de ontwikkeling van Morgens.”

Eigenaar van je eigen persoonlijke ontwikkeling

Evelien doet opdrachten bij de overheid. Zo ook bij de rechtbank Amsterdam; een grote organisatie. “De impact die ik daar maak is vooral in het team waar ik in geplaatst ben. Dat team help ik om zich beter te organiseren, om sneller hun zaken af te doen, om meer voorspelbaar naar de burger te zijn. En juist dat vind ik zo mooi aan de opdrachten van Morgens: we stappen die organisatie in”, vertelt ze.

Evelien krijgt er energie van als ze zichzelf mag zijn en haar eigen kennis en expertise mag meebrengen. Op de vraag hoe het zit met de persoonlijke ontwikkeling bij Morgens antwoordt ze: “Het mooie van de ontwikkeling en de persoonlijke ontwikkeling bij Morgens vind ik dat je daar zelf heel erg de eigenaar van mag zijn, en hoe past dat bij datgene waar jij ’s ochtends je bed voor uitkomt, bij je purpose?”

Bij Morgens krijgen mensen de kans om impact te maken bij organisaties. Evelien is daar heel enthousiast over: “Ben je aan het nadenken over wat je wil en waar jij het meeste waarde kan bieden aan je organisatie? Denk dan over de stap naar organisatieadvies of consultancy, want dat bied je ontzettend veel mooie kansen.”

Waardevolle bijdrage aan dynamische opdrachten

Joyce doet klussen voor verschillende gemeenten. “Het onderwerp kan heel erg variëren. Dat maakt het nu juist ook zo leuk, dat het zo dynamisch is. De gemeente staat heel dicht bij de inwoner en ik wil ook graag een maatschappelijke bijdrage leveren. Voor mijn gevoel kan dat goed door een gemeente verder te helpen.” Aldus Joyce.

Consultant bij Morgens worden?

Ben jij benieuwd of een rol als consultant bij Morgens iets voor jou is? Of ken je iemand die hier geknipt voor is? Kijk op onze vacaturepagina en neem contact op!

Meer lezen?

Maak kennis met het team en lees meer over de laatste ontwikkelingen bij adviesbureau Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Volle kracht vooruit met Telissa Schreuder

03-05-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Nog meer vooruitgangskracht met Wesley Sussenbach

24-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

Diversiteit en inclusie is geen project met een begin en einde

18-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Vijf consultants stellen zich voor

02-04-2024 3 minuten
Lees meer