Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten

Kwalitatief, klantgericht en toekomstbestendig onderwijs

Hoe ziet de onderwijsinstelling van Morgen eruit? Een heldere, inspirerende ambitie zet aan tot beweging. Morgens begeleidt onderwijsorganisaties bij het vormen en uitwerken van hun strategische koers. Wij betrekken hierbij medewerkers, management én bestuur, maar vergeten niet de klant van onderwijsorganisaties - de student - een stem te geven.

visie

In onze aanpak starten we bij het ophalen van interne en externe beelden, zodat we vertrekken vanuit een gezamenlijk kader. We faciliteren creatieve werksessies waarbij medewerkers in multidisciplinaire teams deze beelden tot leven brengen. Innovaties, trends & ontwikkelingen en inspiratie halen we naar binnen. Vervolgens werken we aan een gezamenlijke stip op de horizon. Door de inzet van klantreizen zorgen we voor een ambitie die aansluit bij de verwachtingen van de student en samenleving. De ambitie werken we uit in praktische, bondige plannen (A3’s), waardoor teams gelijk aan de slag kunnen.

Een voorbeeld van onze aanpak van strategievorming: Studentbeloften ophalen met een Future Search

Hogeschool Saxion in Enschede en Deventer wil haar roostering inrichten rond de wensen en behoeften van de student. Daartoe hebben ze, met ondersteuning van Morgens, het programma “Onderwijslogistiek in 4d” gestart. Hierin streeft men naar totale vernieuwing van de wijze van toetsen en roosteren, als ook de organisatie daaromheen. Middels een Future Search zijn studentbeloften geformuleerd met een afvaardiging van stakeholders, waaronder studenten, docenten en staf. Uitgangspunt was collectieve besluitvorming door middel van het zogenaamde “system in the room”. Alleen als alle stakeholders tegelijk betrokken zijn, ontstaat gedragen besluitvorming. Een Future Search is een uitstekend middel om beslissingen te nemen rond complexe strategische en tactische vraagstukken in een omgeving met veel belanghebbenden. Door alle belangen en perspectieven te verenigen en te laten streven naar een gezamenlijke beslissing, ontstaat onderling begrip en draagvlak voor de uitkomst.

Hogeschool Saxion

Vanuit onze maatschappelijke drijfveer en in het bijzonder de passie voor het onderwijs zijn we vorig jaar gestart met ons onderzoek naar het hoger beroepsonderwijs van Morgen. Het doel van dit onderzoek is om hbo-instellingen aan het denken te zetten hoe ze richting kunnen geven aan hun toekomst. We geven hierbij concrete handvatten om met de uitdagingen van Morgen aan de slag te gaan.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat we voor jouw onderwijsinstelling kunnen betekenen? Neem contact op met Koen Janmaat, partner bij Morgens: telefoonnummer 071 - 3313 640, e-mail: janmaat@morgens.nl.

Meer over onderwijs
Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens