Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten

Strategievorming

Op weg naar een toekomstbestendige organisatie

Hoe ziet de organisatie van Morgen eruit? Door het realiseren van een visie helpt Morgens organisaties toekomstbestendig te worden én te blijven. Samen met organisaties werken we aan een duurzaam plan voor de toekomst. De organisatie zelf is hierbij aan zet, wij begeleiden het proces van strategievorming.

Medewerkers spelen actieve rol

We vinden het belangrijk dat het vormen van een strategie niet enkel is voorbehouden voor het (top)management of bestuur van een organisatie. Door het betrekken van medewerkers uit de hele organisatie, zorg je ervoor dat zij een actieve rol spelen bij de strategievorming. Medewerkers zijn betrokken bij het bedenken, ontwikkelen en implementeren van de strategie. Daardoor maken we optimaal gebruik van de kennis en kunde die in de organisatie aanwezig is. Deze aanpak vergroot het draagvlak voor de strategie, bevordert de uitwisseling van kennis en zorgt voor ontwikkeling van de individuele competenties van medewerkers. Daarbij is het belangrijk om het proces van strategievorming zo in te richten, dat er een open en gestructureerde dialoog ontstaat tussen management en medewerkers. Morgens zet deze structuur uit en begeleidt het proces. 

Onze aanpak bestaat uit een aantal fases:

  • We starten met het uitwerken van de manier waarop we met elkaar aan de slag gaan. Met welke medewerkers vormen we het multidisciplinaire strategieteam? We tekenen uit wat de komende tijd gaan doen en met welke uitgangspunten en kaders we rekening moeten houden; 
  • Met het strategieteam kijken we in een interne analyse waar we op dit moment staan en halen we met een externe analyse de buitenwereld naar binnen. Door het ophalen van trends, ontwikkelingen en innovaties brengen we beelden tot leven; 
  • Morgens begeleidt de creatieve werksessies waarbij resultaten met elkaar gedeeld worden en we rode draden destilleren. Tijdens dit proces organiseren we ook regelmatig sessies voor grotere groepen medewerkers of klanten. Dit vergroot de betrokkenheid; 
  • Vervolgens werken we toe naar het eindresultaat: een gemeenschappelijke stip op de horizon. Een goede visie prikkelt en geeft richting, moet een gevoel van commitment bij medewerkers oproepen en is actiegericht: zonder daden heeft een visie geen nut. 

De strategie in de praktijk

Uiteraard zijn wij ook graag betrokken bij de uitvoering van de plannen. De stip op de horizon vertalen we samen met de organisatie naar praktisch uitvoerbare A3’s. Dus geen dikke rapporten, maar de visie vertaald naar één of meerdere A3’s met doelstellingen toegespitst naar acties en voortgang. We helpen bij het inrichten van projectmanagement en visueel management, stimuleren organisaties na te denken hoe gestuurd wordt op voortgang en resultaten en stellen de manier van werken vast, zoals Scrum of de Lean startup methode bij het implementeren van de strategie. 

Meer weten?

Morgens heeft diverse organisaties begeleid bij het vormen van hun strategie, zoals de ANWB, Stichting Garantiefonds Reisgelden en KLM Cityhopper. Ook helpen we overheden, onderwijs en zorgorganisaties met het toekomstbestendig maken van hun organisatie. Zo begeleiden we het Bravis ziekenhuis in het traject naar hun ziekenhuis van de toekomst. Dit doen we samen met de medewerkers van de organisatie. We organiseren inspiratieweken en SWOT-sessies, en we geven ambassadeurs tools om hun rol goed te kunnen uitdragen. Uiteindelijk leidt het traject tot een scenariokeuze voor het toekomstige Bravis.  

Meer weten over strategievorming? Neem contact op met Frank van Berkel, partner Morgens, telefoon 071-3313 640 of mail naar vanberkel@morgens.nl

Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens