Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten

Gaming

Leren door te doen

Vaak leer je het beste door te gaan doen. Met die gedachte in ons achterhoofd hebben we verschillende innovatieve games ontwikkeld. Zo kunnen leidinggevenden, managers en teams door middel van serious gaming kennismaken met tools en methodieken, beter leren klantdenken en op een laagdrempelige manier de samenwerking naar een hoger niveau tillen.

CarWorks

Met CarWorks maken teams kennis met Lean Six Sigmatools en -methodieken. CarWorks (TM) is de naam van de autofabriek waar de deelnemers werkzaam zijn. Onder de nodige tijdsdruk heeft het team de taak om samen zo snel mogelijk twaalf auto’s af te leveren die voldoen aan de wensen van de klant. Na iedere ronde wordt tijdens een dagstart besproken wat er goed gaat en wat er beter kan.

Tijdens deze game leer je de vijf principes van continu verbeteren, leren je verspillingen in het werkproces te herkennen en maken we de vertaling naar de eigen praktijk.

Meer over CarWorks

Polykratos

In de serious game Polykratos draait het om belangenafweging, de klantreis en teamsamenwerking. Het is een bordspel waarin de verschillende afdelingen van een gemeente in aanraking komen met verschillende typen klanten en klantwensen.

De setting is een eilandengroep in de Noordzee. Ieder eiland heeft zijn eigen eilandraad. Samen hebben zij echter één bevolking en één overkoepelend hoofdbestuur. De eilandraden hebben drie wensen: ze willen tevreden inwoners, tevreden medewerkers en een tevreden eilandbestuur. Hoe verzoen je die drie met elkaar? En hoe breng je de verschillende eilandbelangen bij elkaar? Dat is de essentie van Polykratos!

Meer over Polykratos

MORGAŬ

Succes behalen en verandering teweegbrengen begint altijd met een goede samenwerking binnen het team. Hoe zit het met de samenwerking binnen jouw managementteam? Met MORGAŬ raken jullie echt goed op elkaar ingespeeld.

MORGAŬ is een Escape Room & Lego Serious Play  Managementgame waarbij jullie als managementteam ervaren hoe het is om samen te werken in verschillende situaties. Dit doen we door onder tijdsdruk hoofd en lichaam aan het werk te zetten. Samenwerken en communiceren is een vereiste. Jullie moeten in een rap tempo ingewikkelde opdrachten uitvoeren en puzzels oplossen. Na afloop volgt verdieping en doorleving. Van alles wat je hebt gezien, gehoord en meegemaakt. We slaan een brug naar ideaalbeelden, drijfveren en samenwerking. De volgende keer dat je elkaar ziet en aan de slag gaat met die fikse (verander)opdracht, dan ken je elkaar. Snap je elkaar. Werk je echt samen.

Meer over MORGAŬ

Interesse?

Meer weten over onze Gaming-aanpak met Carworks, Polykratos en MORGAŬ? Neem dan contact op met Frank van Berkel, partner Morgens, via vanberkel@morgens.nl, telefoon 071 3313 640.

Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens