Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten

Agile Transitie

De ambitie: wendbaarheid – snel mee in een veranderende wereld

Zoals Darwin al zei: “Het is niet de slimste, het is niet de sterkste, het is de soort die zich het beste kan aanpassen die overleeft”. En dat geldt niet alleen voor diersoorten, maar ook voor organisaties.

Een wendbare (agile) organisatie is een organisatie waarin een cultuur heerst van transparantie en leren, waarin alles gericht is op het leveren van waarde aan klanten. Medewerkers en leidinggevenden staan open voor veranderende klantwensen en technische mogelijkheden, en worden hier sterker door.

Een Agile Transitie is de weg die organisaties afleggen om daar te komen. Morgens begeleidt organisaties in deze transitie om uiteindelijk een organisatie te worden waar wendbaarheid in de genen zit.

Wij geloven dat drie facetten essentieel zijn om naar een Agile organisatie toe te groeien: Agile Leiderschap, Agile in Teams en Agile Samenwerking.

Agile Leiderschap

De transitie naar een Agile organisatie start met Agile Leiderschap. In een Agile organisatie zie je leidinggevenden die openstaan voor verandering van hun eigen mindset en gedrag, bewust hun voorbeeldfunctie invullen en een duidelijk doel en visie hebben.

Agile leiders stimuleren het lerend vermogen van teams en het ontwikkelen in kleine stappen. Geen lijvige business cases en grote projectplannen, maar snel ontwikkelen, snel falen en snel successen behalen. Dit type wendbaar leiderschap vraagt veel loslaten. Daar is lef voor nodig. Besluiten worden genomen waar de meeste informatie is, dus op de werkvloer. Het ‘hoe’ wordt bepaald door de teams; het leiderschap biedt richting en visie op het ‘wat’.

In ons Agile Leiderschap Programma coacht en begeleidt Morgens leiders van organisaties in hun ontwikkeling naar Agile Leiderschap en hun rol in de transitie naar wendbaarheid.

Agile is ook ingebed in de werkwijze van Morgens zelf

Agile in Teams

Een Agile Team is een vast team van medewerkers dat zelfstandig een (deel van een) product of dienst ontwikkelt. Om dit mogelijk te maken zijn Agile Teams altijd multidisciplinair, zodat ze in staat zijn om snel waarde toe te voegen met alle benodigde kennis. Daarnaast zijn Agile Teams zelforganiserend. Dit betekent dat ze zelf kiezen hoe ze hun werk het beste kunnen doen.

Agile Teams zijn continu bezig zo veel mogelijk waarde te creëren voor hun klanten. Wat ‘waarde’ inhoudt, hangt af van de context van de organisatie en de klantwens. Medewerkers zijn gericht op het – in kleine stappen – opleveren van werkende producten en diensten. De medewerkers zelf zijn verantwoordelijk voor hun eigen werk en de uitkomsten, en zij kunnen hun plannen snel aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Morgens traint en coacht Agile Teams. Hierbij maken we gebruik van inzichten uit onder andere Scrum en Lean om samen met de teams kortcyclisch werken en leren te stimuleren. Wij helpen teams om zoveel mogelijk waarde te leveren, focus te houden en hun voortgang visueel te maken om optimale samenwerking met stakeholders te realiseren.

Agile Samenwerking

Als meerdere Agile Teams werken aan dezelfde processen of producten, wordt het belangrijk om de afstemming tussen teams goed te regelen. Hoe zorg je ervoor dat prioriteiten goed op elkaar zijn afgestemd, teams met hun eigen teamritmiek verbonden blijven, afhankelijkheden tussen teams helder zijn en dat je overzicht en grip houdt?

Morgens ondersteunt in het opnieuw inrichten van de organisatie en teams. Wij geloven niet in één pasklare oplossing of succesformule voor wendbaarheid. In co-creatie met onze klant bepalen we welke opschalingsvorm het best past bij het bedrijf en de strategie.

De resultaten

Bij een Agile Transitie merk je dat het werkplezier en eigenaarschap van medewerkers snel groter worden. Immers, medewerkers hebben een grotere verantwoordelijkheid en zien tastbare resultaten van hun werk. Het is veel leuker om op een feestje te vertellen over de successen die je al hebt gerealiseerd in plaats van over al het onzichtbare werk dat je doet voor de klant.

Een wendbare organisatie kent continu kleine en grotere successen om te vieren. Ook de klant is beter aangehaakt doordat communicatie tussen klant en medewerkers wordt gestimuleerd en de klant regelmatig opgeleverde resultaten ziet.

Op sommige vlakken duurt het even voordat je de vruchten gaat plukken. Een zichtbare cultuurverandering begint vaak na enkele maanden te ontstaan, omdat medewerkers moeten wennen aan hun nieuwe rol en manier van werken, en de teams nog op elkaar ingespeeld moeten raken. Op langere termijn zul je zien dat de time-to-market daalt en dat de productiviteit, voorspelbaarheid en kwaliteit van teams stijgt.

Bij Morgens hebben we een Agile team met kennis en ervaring vanuit verschillende branches en sectoren. Door actieve kennisuitwisseling ontstaan inzichten en best practices die kunnen ondersteunen bij een breed scala aan Agile vraagstukken. Ook die van jou!

Meer weten over onze aanpak op het gebied van Agile? Bel of mail Hidde Moerman, senior consultant Morgens, telefoon 071 3313 640.

Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens