Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten

Morgens verandert bij de overheid

De vraag uit de samenleving verandert. Burgers verwachten transparante en toegankelijke overheidsinstanties die midden in de maatschappij staan. Deze instanties zijn continu in beweging. Ook het takenpakket en taakverdeling binnen de overheid verandert voortdurend. Allemaal ontwikkelingen waar de overheid op moet inspelen. Dit vereist organisatiebrede transities.

Morgens begeleidt overheidsorganisaties bij deze transities met:

  • Succesvolle invoering van digitalisering 
  • Ontwikkeling naar een Continu Verbeteren cultuur 

Morgens werkt graag aan verandering met impact voor de maatschappij en met betrokken medewerkers. Dit maakt dat we ons thuis voelen bij de overheid.

Morgens doet projecten in het Veiligheid en Justitie domein: Openbaar Ministerie, de Rechtspraak, DJI, Slachtofferhulp Nederland, Reclassering Nederland, Raad voor de Kinderbescherming en het Ministerie zelf. We doen ook projecten bij gemeenten, zoals Lansingerland, Veenendaal, Den Haag, Kaag en Braassem en Heerenveen. En we werken voor andere overheidsorganisaties als SVB en Logius.

Succesvolle invoering van digitalisering

Digitalisering is meer dan het in gebruik nemen van een pakket of systeem. Digitaal werken vraagt om verandering in gedrag en processen. Alleen dán levert het concrete resultaten op: tevreden klanten, betere ketensamenwerking en kostenbesparing. Voor een succesvolle digitale transformatie kijken we altijd naar de volgende aspecten:

  • Wat verwacht de burger van digitale dienstverlening? 
  • Welke verandering vraagt digitalisering van de medewerkers en de organisatie? 
  • Hoe leidt digitalisering tot snellere en efficientere samenwerking, dienstverlening en processen? 
  • Op welke wijze kunnen we technologie inzetten om het doel te behalen? 

We nemen de transitie niet over maar maken organisaties liever klaar om zelf hun digitale toekomst aan te kunnen. Lees onze casus om te zien hoe we dat bereikt hebben bij de Rechtspraak.

Ontwikkeling naar een Continu Verbeteren cultuur

Een toekomstgerichte organisatie is een organisatie die elke dag bezig is met de vraag: hoe kunnen we beter, slimmer en efficiënter werken voor onze klanten? Morgens begeleidt organisaties in het realiseren van een cultuur van Continu Verbeteren door methodieken als Lean en Lean Six Sigma. Bij Continu Verbeteren spelen drie elementen altijd een rol:

  • Lean Leiderschap. Lean begint met leiders die de essentie van Lean écht begrijpen
  • Lean in Projecten. Problemen analyseren, knelpunten opsporen en samen de processen verbeteren 
  • Lean in Teams. Teams helpen bij sturen op eigen werk en Continu Verbeteren door het stimuleren van eigenaarschap 

Onze begeleiding zorgt al snel voor merkbare resultaten zoals betere samenwerking, geïnspireerde medewerkers en minder verspilling. Maar belangrijker nog, het zorgt voor organisaties waarin Continu Verbeteren in de genen zit. Morgens was de afgelopen jaren actief bij het implementeren van Continu Verbeteren in de strafrechtketen. Zie de casus voor de resultaten.

Visie op de overheid van Morgen

Meer weten over onze aanpak binnen de overheid? Bel of mail Mark Elstgeest, partner Morgens: 071 3313 640, elstgeest@morgens.nl.

Mark Elstgeest
Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens