Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten
Zorg

Value Based Healthcare: het antwoord op alsmaar stijgende zorgkosten?

Grip op zorgkosten

Op Skipr is onze whitepaper verschenen over Value Based Healthcare (VBHC), een model ontwikkeld door Harvard professor Michael Porter. Dit is de gedachte: de beste manier van kostenreductie in de zorg is het verbeteren van de uitkomsten. Value Based Healthcare geeft invulling aan het transparant en vergelijkbaar maken van kwaliteit en kosten. Door het meten van de juiste zorguitkomsten, kan de kwaliteit van zorg worden verbeterd en nemen de kosten af.

De ervaring van de Martini Klinik in Hamburg leert dat VBHC werkt. Zo is 97% van de patiënten één jaar na de operatie continent, tegenover 57% bij andere Duitse ziekenhuizen. Het aantal patiënten dat de kliniek aanbeveelt, is gestegen van 83% naar maar liefst 100%. Indrukwekkende resultaten!

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de interesse van Nederlandse ziekenhuizen in VBHC groeit. De principes zijn overzichtelijk, maar de transitie naar een organisatie die deze dagelijks in de praktijk brengt, is niet gemakkelijk. De praktijk laat echter zien dat het veel oplevert. Download hieronder het hele artikel.

Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens