Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten
Digitalisering

“Uitrol MedMij wordt geen sprong in het diepe”

Vanaf juli 2018 is MedMij een stap verder in de realisatie van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO), waarmee patiënten meer regie over hun eigen gezondheid krijgen. Op dat moment gaat MedMij over naar een nieuw afsprakenstelsel, zodat ICT- en PGO-leveranciers hier hun systemen en toepassingen op kunnen afstemmen. Vanaf 2019 moeten die PGO’s daadwerkelijk gebruikt kunnen worden.

"Het ontstaan en uitrollen van MedMij was tot nu toe bepaald geen dolle achtbaanrit, maar helemaal zonder hobbels of uitdagingen ging het ook niet", aldus Morgens-partner Mark Elstgeest, die in zijn rol als programmamanager bij MedMij geïnterviewd werd door het magazine ICT & Health.

“Natuurlijk was er een roadmap met een tijdspad. Daar hebben we ons vrij goed aan kunnen houden. Maar onverwachtse zaken houd je altijd in een groot programma. Dat kunnen ook positieve zaken zijn, zoals het idee om met een aantal partijen een ‘proof-of-concept’ op te zetten. Dat stond niet in het programmaplan, maar het was een dusdanig goed idee dat we er gewoon mee aan de slag zijn gegaan.

Het resultaat daarvan is PROVES, een programma waarin MedMij in de praktijk wordt getest. De uitkomsten hiervan zijn grotendeels positief: de afspraken en standaarden van MedMij werken ook in de praktijk. De uitkomsten van deze fase zijn verwerkt in het afsprakenstelsel 1.1, waar leveranciers nu mee aan de slag kunnen.

Ondertussen is in buurland België al een landelijk portaal gelanceerd, waarmee burgers de beschikking krijgen over al hun gezondheidsgegevens. Slaagt België met dit landelijke portaal MijnGezondheid waar Nederland faalde? En bestaat MedMij in de huidige vorm nog lang? Of wordt de programmaorganisatie binnenkort bedankt voor haar bewezen diensten?

Lees meer over de laatste ontwikkelingen in het interview met Mark op de website van ICT & Health (alleen met abonnement) of download de PDF via onderstaande button.

Lees hier het artikel over MedMij in PDF
Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens