Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten
Wendbaarheid

Scrum: snel resultaat boeken door passie en samenwerking

Apple en Spotify zijn organisaties waar mensen graag voor werken. En andere organisaties willen graag zijn als Apple en Spotify. Wat maakt deze organisaties zo bijzonder? Naast de producten die ze maken en die perfect aansluiten op de wensen van de klant? Ze werken volgens de principes van Scrum. In de komende blogserie over Scrum bekijken we wat de Scrum-aanpak is en hoe ook andere organisaties Scrum kunnen toepassen.

Het begrip Scrum komt voort uit de rugby sport. Samenwerken om de bal te veroveren. Zie in onderstaand filmpje een scrum tijdens een rugby wedstrijd. 

En? Word je hier warm van? Wat kenmerkt deze Scrum? Samenwerken. Gepassioneerd. Met focus en prioriteit. Dicht bij elkaar. Zo dicht dat je elkaar kunt vasthouden. 

De Scrum-aanpak van Morgens

Scrum is een Lean/Agile projectaanpak om snel kortcyclisch resultaat te leveren voor de klant. En is zeker niet alleen toepasbaar in de ICT. Morgens werkt aan een Scrum aanpak voor organisaties in de zorg, openbaar bestuur, financiële wereld en onderwijs. De Scrum aanpak helpt ook organisaties in deze vier sectoren beter samen te werken. Want hoewel Scrum een aantal goede (harde) tools biedt, leidt het ook tot een totaal andere manier van samenwerken. Voor misschien wel de gehele organisatie.

Het onderstaand filmpje gaat in op de Scrum-aanpak van Spotify. Kan Scrum ook jouw organisatie helpen om beter samen te werken en om te ‘winnen’ voor de klant? 

Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens