Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten
Onderwijs

Drie lessen die het hbo zichzelf leert

Op donderdag 19 april vond in ’s-Hertogenbosch het jaarcongres van de Vereniging Hogescholen plaats. Het motto van de dag was: ‘meer waarde met hbo’. Tijdens het congres kwamen diverse onderwerpen aan bod. Hier deel ik de drie meest opvallende met een korte reflectie.

1. Leer met eigen innovatiekracht

De meerwaarde van het hbo ten opzichte van wetenschappelijk onderwijs is het ‘doen’. Er ligt een sterke nadruk op de praktijk. Dat is sinds jaar en dag verweven in het onderwijscurriculum, maar ook meer en meer in de toepassing van praktijkgericht onderzoek. Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, stelde in zijn speech: “Kijk naar de innovatiekracht van het hbo. Met onze Centers of Expertise werken hogescholen aan oplossingen voor maatschappelijke problemen als klimaatverandering, vergrijzing en toenemende zorgvragen”.

Ook deelde hij cijfers over de arbeidsmarkt. Liefst 97% van de afgestudeerde hbo’ers vindt binnen 18 maanden een baan. Dat is toch stoer! Mijn inziens kan het hbo hier een stap verder in gaan: zet deze innovatiekracht nog meer in om de eigen sector en hbo-instellingen te professionaliseren.

2. Durf disruptief te veranderen

Het NextNatureNetwork kreeg veel aandacht op het congres. Zij vormen hét internationale netwerk voor iedereen die graag meepraat over een toekomst waarin natuur en technologie versmelten. Ze confronteren door disruptief en in grote veranderingen te denken. Ik at die dag op het congres ijs van kweekvlees: een bijzondere ervaring!

De specifieke tweede les komt van NextNatureNetwork: als je het ook in de toekomst goed wilt doen, verander dan groots. Dit groots veranderen gun ik de hbo-sector en -instellingen ook. Nog te vaak kom ik tegen dat de waan van de dag regeert en dat te weinig ruimte en rust wordt genomen om echt aan innovatie en vernieuwing te doen.


Het hbo zet al enige jaren in op professionalisering. Dit is een grootschalige verandering, waarbij het onder meer gaat om de ontwikkeling van leiderschap en teams. Het hbo moet terug naar de kern: goed onderwijs. Maar het gaat ook over de verbinding tussen het beroepsonderwijs en het werkveld. Het praktijkgericht onderzoek is daarbij een steeds belangrijker product van hogescholen.

3. En doe het met zijn allen

Hotelschool The Hague leert de derde les: verander vanuit gedeelde waarden. De hotelschool heeft haar eigen praktijkomgevingen om te oefenen en leren. Outlets, hotel, receptie, lobby, restaurant en zo verder. Er is ook de nodige ‘food waste’. Dit pakten zij in één van hun projecten aan. Het opvallende hieraan was de aanpak: iedereen werd betrokken, van student tot collegevoorzitter. Hierdoor ontstond een 'shared value'; een gedeelde waarde bij alle betrokkenen.

Bij de hotelschool ervaarden ze een bijkomend effect van dit samen doen vanuit een gemeenschappelijke basis: ‘the lesser we did, the better it went!’. Dit is een mooi voorbeeld van hoe draagvlak wordt gecreëerd en eigenaarschap wordt genomen voor de verandering. Met het nodige resultaat tot gevolg!


Verander door te doen, doe dit groots en doe het samen!

Mijn indruk na deze congresdag is dat het hbo professionaliseert en zichzelf voor de resterende stappen, misschien wel ongemerkt, het beste advies geeft: verander door te doen, doe dit groots en doe het samen!

Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens