Actueel

Gratis webinar: Liberating Structures voor verfrissende (digitale) samenwerking

26-05-2020 2 minutenNetteke Koster

Leuker én effectiever samenwerken met Liberating Structures

Ben jij ook klaar met (virtuele) overleggen waar je moet wachten tot de voorzitter jou het woord geeft? Of vind je het lastig iedereen een stem te geven wanneer de volgende stappen rondom een onderwerp worden gevormd? Dan is het tijd om je werk en jullie interacties opnieuw vorm te geven. Dat kan met Liberating Structures! Zelfs online.

Het interactieve, online webinar op vrijdag 26 juni van 15.00 tot 16.30 uur is vanwege grote belangstelling al volgeboekt, maar als je je nu aanmeldt plaatsen wij je op de wachtlijst. Door je aan te melden ga je ermee akoord dat we je in de toekomst mogen benaderen over Liberating Structures. Als er plekken vrijkomen, nemen we gelijk contact met je op!

Meld je aan!

Nadelen van traditionele samenwerkingsstructuren

Traditionele samenwerkingsstructuren leggen (te) veel nadruk op het zenden van één of enkele personen (terwijl de rest luistert) of geven zoveel vrijheid dat alsnog niet iedereen aan bod komt (denk aan brainstormsessies). Nu veel mensen wekenlang alleen via een scherm samenwerken, is de uitdaging om iedereen te betrekken nóg groter geworden.

Balans tussen regels en vrijheid

Liberating Structures bieden de juiste balans tussen regels en vrijheid. Voldoende regels zodat ieders inbreng een plek krijgt, en genoeg vrijheid om ruimte voor innovatieve ideeën te bieden. Onafhankelijk van groepsgrootte, hiërarchische relaties en de mate van extraversie van de individuen. En belangrijk: iedereen kan ze toepassen.

Inmiddels zijn er 33 structures (werkvormen) vrij beschikbaar en dit aantal blijft groeien dankzij een enthousiaste groep gebruikers.

webinar

Ervaar de kracht van Liberating Structures

Na twee eerdere succesvolle webinars organiseren we nog één editie voor de zomer. Op vrijdag 26 juni van 15.00 uur tot 16.30 uur maak je in dit interactieve webinar kennis met enkele van de 33+ werkvormen om vergaderingen, brainstormsessies, overleggen en andere interacties te verbeteren. We gaan je niet alleen uitleggen wat ze zijn. Je gaat de kracht van Liberating Structures meteen zelf ervaren in Zoom! Bereid je dus voor op een actieve deelname. Hierdoor kan je er direct zelf mee aan de slag, zelfs nog vóór fysieke bijeenkomsten weer mogelijk zijn. Eerdere webinars zaten snel vol, dus wacht niet te lang en schrijf je snel in!

Dit webinar is voor iedereen die kennis wil maken met Liberaring Structures.

Zet me op de wachtlijst voor het webinar en hou me op de hoogte