Actueel / Team

Nog meer vooruitgangskracht met Arjan en Annemarijn

05-04-2021 3 minutenMonique Mulder

Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag van klanten moet Morgens blijven groeien. We zijn dan ook blij dat ons team opnieuw wordt versterkt met twee ervaren professionals! Maak kennis met Arjan de Jong en Annemarijn Cohen Tervaert.

Annemarijn Cohen Tervaert versterkt als Management Assistent het office team bij Morgens. Hiervoor was zij werkzaam als Event Manager voor zakelijke evenementen bij een klein evenementenbureau.

Arjan de Jong gaat de praktijk van strategie- en organisatieontwikkeling in de zorg verder helpen uitbouwen. Hiervoor was hij onder andere senior manager bij PwC en strategisch alliantiemanager bij coöperatie VGZ.

Wat geeft jou Vooruitgangskracht in je werk?

Arjan: “Op zoek gaan naar de positieve motivatie en drijfveren van mensen. Vaak is de aanleiding van een verandering een externe factor, zoals bijvoorbeeld financiële issues. Maar hoe je omgaat met die aanleiding bepaalt iedereen zelf. In de rol van consultant kun je mensen en organisaties helpen om de positieve kant te zien. Concreet maken wat mensen kunnen doen om van de verandering een verbetering te maken. Die positieve mindset is de grootste succesfactor bij verandertrajecten.

Financiële problemen waren de aanleiding voor een strategische heroriëntatie waar ik bij betrokken werd. Al snel werd duidelijk dat mensen op alle niveaus hun baan zouden kunnen verliezen. Samen met vertegenwoordigers van bestuur, managers en medewerkers uit alle geledingen van de organisatie hebben we een transitieproces georganiseerd. Daarin werd de noodzaak voor de verandering open besproken. En er werden duidelijke keuzes gemaakt die goed aan iedereen werden uitgelegd. Zo ontstond acceptatie en konden we – eveneens met inbreng uit de hele organisatie – een passend nieuw organisatiemodel ontwerpen. Uiteindelijk lukte het ons om de noodzakelijke afslanking van de organisatie te realiseren èn de organisatie beter in te richten naar de behoefte van de cliënten. Vrijwel alle boventalligen hebben overigens een mooie en vaak beter passende nieuwe baan gevonden.”

Annemarijn: “Vooruitgangskracht is voor mij als team werken aan een doel en open staan voor veranderingen. Iedereen brengt zijn eigen expertise, krachten en passies mee in een team en samen wordt er gestreefd naar vooruitgang en dus verandering. Het organiseren, het ontzorgen en het verzorgen van mooie ervaringen is mijn passie. Mijn aandeel aan het team is daarom vooral het verzorgen van de randtaken, zodat mijn collega’s zich kunnen focussen op de kern van het werk. Ik maak daar graag een feestje van!”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

Annemarijn: “Ik krijg enorm veel energie van sporten. Zelf train ik regelmatig een uurtje op het strand. Niks is fijner dan een uurtje kapot gaan in het zand om daarna een lekker drankje te halen bij een strandtent. Vooral in de zomermaanden voelt dan elke avond (of ochtend) als vakantie.”

Arjan: “Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Van jongs af aan lees ik veel boeken. Daarnaast heb ik altijd veel met muziek gedaan. Tijdens mijn studie was ik vaste DJ bij de drive-in show van een goede vriend. Ik speel klassiek gitaar en ik heb sinds kort elke week zangles. Soms doe ik een korte workshop om iets heel nieuws te leren, bijvoorbeeld patisserie of metselen. Mijn frambozen-marsepein-chocolade taart is al jaren in kleine kring beroemd!”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

Arjan: “Afgelopen zomer had ik me enorm verheugd op het optreden van Michael Kiwanuka op Lowlands. Helaas ging dat niet door, maar You ain’t the problem van zijn laatste album kan prima op de vrijdagmiddag. En dan hoop ik op een herkansing deze zomer!”
Annemarijn: “Mijn guilty pleasure is Call on me van Eric Prydz. Daar word ik echt heel blij van.

Meer lezen?

Lees meer over de medewerkers van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Jeroen en Anna geven Morgens nóg meer vooruitgangskracht

28-06-2022 2 minuten
Lees meer
Interview

Welkom Jennifer Lesmeister

12-05-2022 < 1 minuut
Lees meer
Interview

Jessie blikt na 12 maanden consultancy terug op haar overstap

07-04-2022 3 minuten
Lees meer
Interview

Morgens krijgt versterking met Martijn Brüls

28-03-2022 < 1 minuut
Lees meer