Actueel / Team

Morgens krijgt versterking met Jesse en Annemarieke

20-11-2020 2 minutenMonique Mulder

Met de komst van Annemarieke Homan en Jesse van der Mijl heeft ons team nog meer vooruitgangskracht! We stellen ze graag aan je voor:

Annemarieke Homan heeft de afgelopen vijf jaar vanuit Nictiz diverse complexe programma’s op het gebied van standaardisatie en digitale gegevensuitwisseling in de zorg begeleid. Van 2014-2016 heeft ze als regionaal beleidsmedewerker bij ’s Heeren Loo gewerkt. In 2014 heeft ze de master Health Sciences aan de Universiteit Twente afgerond.

Jesse van der Mijl werkte als adviseur en projectleider bij PBLQ, Deloitte en als freelancer binnen het hoger onderwijs, de overheid en de NGO-sector. Daarin werkte hij met name als projectleider in het opstarten van nieuwe organisaties, als adviseur op het gebied van innovatiemanagement en in grote programma’s en projecten.

Wat geeft jou Vooruitgangskracht in je werk?

Jesse: “Vooruitgangskracht betekent voor mij vernieuwing die in samenwerking – binnen en tussen organisaties – gedragen wordt. Voor een innovatieplatform binnen de ontwikkelingssamenwerkingssector zette ik een programma op, waarbij organisaties gedurende de zomer nieuwe projecten konden ontwikkelen. Tijdens het traject leerden de teams uit verschillende organisaties ontzettend veel van elkaar. Zeven van de tien teams kwamen daarbij met concrete vernieuwingsinitiatieven die op een landelijk congres aan afgevaardigden van andere organisaties werden gepresenteerd. De meest interessante ideeën ontstonden uit samenwerkingen tussen NGOs en andere partijen: bijvoorbeeld wetenschappers, startups of bedrijven.”

Annemarieke: “Vooruitgangskracht betekent voor mij focussen op het doel. De zorg is een complexe omgeving waarin veel verschillende belangen meespelen. Ik ga graag het gesprek aan om te kijken wat stakeholders willen bereiken en hoe ik daarbij kan helpen. Uiteindelijk wil men vaak hetzelfde: de zorg voor patiënten optimaliseren en het werk voor zorgprofessionals vereenvoudigen. Inzicht en kennis over elkaars beweegredenen helpen hierbij.

De afgelopen jaren heb ik als programmamanager Vertalen SNOMED bijvoorbeeld een belangrijke basis gelegd voor Eenheid van Taal in de Zorg, ook voor patiënten. Stakeholders hadden allemaal een ander belang bij het programma, maar gezamenlijk hebben we wel de vooruitgang geboekt die nodig was.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

Annemarieke: “Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met vrienden en familie. Ik vind het leuk om af te spreken voor bijvoorbeeld een borrel of etentje, om een gezelschapsspel te spelen of om samen te sporten. Verder houd ik van reizen. Het hoogtepunt van afgelopen jaar was een rondreis langs de westkust van Amerika. Al deze hobby’s zijn geen goede combinatie met het coronavirus, maar gelukkig lees ik ook graag een boek of kijk een serie. Sinds kort woon ik samen met mijn vriend in het centrum van Oud-Rijswijk.”

Jesse: “Ik ben voor veel te porren! Ik woon met veel plezier in Amsterdam met mijn vriendin Isabel en voel me daar enorm thuis. Op zaterdag sport ik graag (fietsen, rennen, yoga), speel ik graag een iets te lang en obsessief een complex bordspel en drinken we daarna een borrel om de hoek. Op zondag kijk ik graag naar wielrenners, of lees ik een goed boek.”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

Annemarieke: “Ik heb niet echt een guilty pleasure song, maar als ‘Summer of 69’ voorbijkomt ben ik instant vrolijk en denk ik terug aan mijn tijd als 16-jarige in de plaatselijke dorpskroeg.”

Jesse: “Voor anderen misschien een guilty pleasure, maar voor mij een mijlpaal: Don’t Stop Believin’ van Journey. Laatste klanken van The Sopranos maar briljante Amerikaanse plaat die je zo uit een dipje trekt. Doet het ook goed voor karaoke, heb ik van horen zeggen.”

Meer lezen?

Lees meer over de consultants van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Merel Heij aan de slag met Tenderdesk Morgens

22-06-2023 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Patricia en Laura geven Morgens nog meer vooruitgangskracht

30-05-2023 3 minuten
Lees meer
Interview

5 nieuwe consultants brengen Morgens nog meer vooruitgangskracht!

31-03-2023 4 minuten
Lees meer
Interview

Welkom Stijn Stevens

04-02-2023 < 1 minuten
Lees meer