Actueel / Team

Jessie en Thijs versterken ons team

20-04-2021 2 minutenMonique Mulder

Met de komst van Jessie Strohmaier en Thijs Jagersma heeft ons team weer meer vooruitgangskracht! We stellen ze graag aan je voor:

Thijs Jagersma werkt als senior consultant bij Morgens. Hij heeft een bedrijfskundige en bestuurskundige studieachtergrond. In verschillende segmenten van het publieke domein treedt hij op als adviseur, projectleider, onderzoeker, trainer en teamleider.

Jessie Strohmaier werkt sinds april 2021 bij Morgens. Jessie studeerde rechten en heeft als jurist en later als manager gewerkt bij de Rechtspraak en het OM. Als teamvoorzitter, kwartiermaker en afdelingshoofd heeft zij teams gebouwd en aangestuurd. Verder heeft zij als projectleider sturing gegeven aan implementatie- en verandervraagstukken, recent rondom versnelling van processen en verkorten van doorlooptijden.

Wat geeft jou vooruitgangskracht in je werk?

Jessie: “Vooruitgangskracht is kunnen zien dat het anders kan, en het vervolgens anders willen en durven doen. Ik vind het heel leuk om met een team from scratch aan vooruitgang te werken. Wat is de vraag? Welke verandering is nodig? Eerst creatief en met een open vizier brainstormen en dan de plannen steeds concreter maken. Dat proces en die gesprekken begeleid ik graag. Soms wordt het ingewikkeld, bijvoorbeeld wanneer de belangen niet voor iedereen hetzelfde zijn. Daar eerlijk over zijn is het begin van de oplossing, denk ik. In een project rondom het verbeteren van een planproces maakte ik mee dat plantaken verschoven van ervaren collega’s met een (juridisch) inhoudelijke rol, naar een nieuwe functie, specifiek beschreven en gewaardeerd voor die plantaken. Pas toen we erkenden en bespreekbaar maakten dat dat niet per se een leuke verandering was voor iedereen kwamen we vooruit!”

Thijs: “Samen met anderen en voor anderen de dingen goed organiseren. Dat is voor mij vooruitgangskracht. In overheidsland willen we meer resultaat, meer samenwerking en meer invloed van de burger. Kortom meer impact! Daarnaast willen we juist minder regels, minder verspilling en minder bureaucratie. Optimaal organiseren van maatschappelijke meerwaarde is mij dan ook dé uitdaging.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

Thijs: “Thuis is voor mij samen met Marleen en onze drie kinderen. Mooie momenten zijn thuis aan tafel met een spelletje, lekker samen op vakantie, of gezellig naar de dierentuin. Daarnaast geniet ik onder andere van de maandelijkse kroegavond met vrienden, sporten (CrossFit) en lekker koken.”

Jessie: “Vooruitgangskracht en energie haal ik thuis en uit mijn huis. Veel planten, veel muziek, mooie schilderijen en posters, veel kleur en veel boeken. Goede wijn en lekker eten en het liefst veel leuke mensen aan mijn ‘bar’. En dan mag er gedanst en gezongen worden! In grote drukke steden word ik ook een gelukkig mens. New York is mijn favoriet, so far. Daar een tijdje wonen en mijn muziek luisteren, boeken lezen en wijn drinken is een droom! Verder doet de zon veel goeds.”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

Jessie: “Guilty pleasure song? Ik heb er veel. Girls just wanna have fun van Cyndi Lauper lijkt me een leuke voor de Morgens playlist! Want when the workin’ day is done, girls, they wanna have fun!”

Thijs: “Aan guilty pleasures geen gebrek. Ik heb een brede muzieksmaak laten we maar zeggen. Ik kies voor Country Roads. En dan vooral de feestuitvoering van Hermes House Band.”

Meer lezen?

Lees meer over de medewerkers van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

5 nieuwe consultants brengen Morgens nog meer vooruitgangskracht!

31-03-2023 4 minuten
Lees meer
Interview

Welkom Stijn Stevens

04-02-2023 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Morgens krijgt versterking van 5 nieuwe collega’s

31-01-2023 4 minuten
Lees meer
Interview

Hoe is het om consultant te zijn bij Morgens?

09-12-2022 3 minuten
Lees meer