Actueel / Team

Jessie blikt na 12 maanden consultancy terug op haar overstap

07-04-2022 3 minuten

Jessie Strohmaier, consultant bij Morgens.

Jessie Strohmaier werkt nu een jaar bij Morgens en kijkt terug op deze periode. Wij vroegen haar: “waarom heb je de overstap naar consultancy gemaakt? En hoe heb je je eerste jaar als consultant bij Morgens ervaren?”

Overstap naar consultancy

“Ik heb ruim 15 jaar voor de Rechtspraak en het OM (Openbaar Ministerie) gewerkt. Eerst als jurist, later als leidinggevende van teams, als afdelingshoofd en ook nog als projectleider. Hele mooie organisaties om voor te werken. Het is maatschappelijk relevant, het doet ertoe. Je kan verschil maken in de kwaliteit van leven in Nederland. En dat drijft bijna iedereen die daar werkt. Enorm gaaf!

Dat wilde ik dus graag behouden, maar ik was tegelijkertijd ook nieuwsgierig naar nog zoveel andere organisaties. De politie en de reclassering bijvoorbeeld, ook daar wilde ik graag aan de slag. Of op een ministerie, om te ervaren hoe het is om dichter op het Haagse te werken. Bovendien heb ik in die 15 jaar geleerd dat ik van afwisseling houd. Afwisseling in die zin dat ik niet graag jarenlang dezelfde baan heb. Ik raak bovengemiddeld snel verveeld, denk ik. Mijn wensen om verschillende werkgevers te leren kennen en werk met veel afwisseling te doen, brachten mij bij de consultancy.”

“Voor Morgens is het maken van impact op het maatschappelijk domein net zo belangrijk als voor mij.”

Waarom Morgens?

“Morgens doet vaak opdrachten in de markt die mij het meeste aanspreekt en waar ik het liefst werk, namelijk Justitie en Veiligheid. Of breder nog: het publieke domein. Voor Morgens is het maken van impact op dat maatschappelijk domein net zo belangrijk als voor mij.

Ik kende Morgens al door opdrachten die zij deden voor de Rechtspraak en het OM in de tijd dat ik daar werkte. De consultants die ik daarbij tegenkwam waren goed, slim, pragmatisch, energiek. Daar wilde ik bij horen! Toen ik besloot dat ik wilde overstappen naar de consultancy ben ik mij verder gaan verdiepen in Morgens. Ik kwam erachter dat het een gezonde organisatie is die groeit, en waar ruimte is om mij met de interne organisatie ‘te bemoeien’. Dat vind ik ook belangrijk.”

Kwartiermaker bij hersteloperatie kinderopvangtoeslagenaffaire

“Ik werkte nog maar kort bij Morgens toen de kans voorbijkwam om bij de hersteloperatie van de kindertoeslagenaffaire aan de slag te gaan. Over maatschappelijke impact gesproken! Niet het Justitie & Veiligheid-domein waar ik zo graag werk, maar toch wilde ik deze kans grijpen. Ik heb niet zozeer een traditionele consultancy-klus, het is een interim-opdracht. Dat was aan het begin nog niet meteen zo duidelijk, maar zo heeft de vraag van de opdrachtgever zich ontwikkeld.

In de lijnorganisatie en als lid van het directieteam ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van een aantal primaire processen. Tegelijkertijd werk ik aan de opbouw van een afdeling waarin collega’s in verschillende teams werken aan die processen. Een flinke uitdaging. Bovendien in een bijzondere omgeving. Er wordt met man en macht gewerkt om recht te doen aan wat de gedupeerde ouders is aangedaan. En ik mag helpen. Voert te ver voor nu, over deze bijzondere klus schrijf ik later vast nog eens!

Mijn eerste jaar was daarmee heel anders dan verwacht. Ik dacht verschillende opdrachten binnen Justitie & Veiligheid te gaan doen en voor het overige bij Morgens mee te bouwen en werken aan de doorontwikkeling van onze club. In plaats daarvan doe ik een opdracht voor Toeslagen (UHT), al een tijdje in dezelfde rol. Ik ben daar zo druk mee dat er niet veel tijd over is voor Morgens.

Het loopt zoals het loopt. Ik ben flexibel en Morgens is dat gelukkig ook. Belangrijkste voor nu vinden we dat ik, met hulp van mijn collega’s bij Morgens, aan deze belangrijke klus kan bijdragen.”

Terugblik op 12 maanden als Morgens-consultant

Onder aan de streep vind ik het heel verfrissend om, na 15 jaar in overheidsdienst, nu bij een ander soort organisatie aan de slag te zijn. Nog steeds even maatschappelijk relevant, en dus interessant en motiverend, maar met meer mogelijkheden voor mij en mijn behoefte aan afwisseling. En een bredere blik op het hele publieke domein. Ik zit hier heel goed.”

Meer weten over werken bij Morgens?

Ben je benieuwd of werken bij Morgens iets voor jou is? Stuur dan een e-mail naar info@morgens.nl, of ga in gesprek met Jessie over haar ervaringen!

Meer lezen?

Lees meer over de medewerkers van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Vier nieuwe consultants brengen Morgens nog meer vooruitgangskracht

12-10-2023 4 minuten
Lees meer
Interview

Vier nieuwe consultants versterken Morgens

29-08-2023 3 minuten
Lees meer
Interview

Merel Heij aan de slag met Tenderdesk Morgens

22-06-2023 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Patricia en Laura geven Morgens nog meer vooruitgangskracht

30-05-2023 3 minuten
Lees meer