Actueel / Zorg

Gratis webinar: Vasthouden daadkracht en veranderbereidheid in zorg na corona

28-04-2020 2 minutenHidde Moerman

Op 13 mei organiseert Morgens een gratis webinar over het vasthouden van daadkracht en veranderbereidheid in de zorg na corona. Hoe zorg je ervoor dat de flexibiliteit en creativiteit bewaard blijven en veranderingen doorgaan als de crisis voorbij is?

Ziekenhuizen hebben de laatste anderhalve maand een topprestatie geleverd. De coronacrisis laat hiermee, ondanks alle ellende, ook de mooie kant van de zorg zien. Daadkracht, flexibiliteit en creativiteit vieren hoogtij en veranderingen zijn aan de orde van de dag. We zien innovaties waaraan al lang werd gewerkt in hoog tempo doorbreken. Denk bijvoorbeeld aan videoconsulten en diagnose op afstand. Ook zien we een ongekende veranderbereidheid; kinderartsen werken opeens onder supervisie van een longarts op de COVID-afdeling, cardiologen stappen in versneld tempo over op monitoring op afstand.

We zullen in de komende periode in hoog tempo moeten blijven veranderen. Dit roept de vraag op: welke lessen kunnen we trekken uit de coronaperiode op het gebied van veranderen? En hoe kunnen we de daadkracht en veranderbereidheid die we in de coronacrisis zien binnen de zorg behouden?

Complexe periode zorgt voor nieuwe uitdagingen

De post-coronaperiode wordt een periode zoals we die nog nooit hebben meegemaakt in Nederland. Dus ook niet in de zorg. Het is een periode met veel onzekerheid en complexiteit. Onzekerheid over hoe in de zorg om te gaan met de anderhalve meter samenleving, over welke zorg we digitaal kunnen aanbieden, over hoe we de grote werkvoorraden kunnen wegwerkten. Complexiteit rondom welke patiënten we eerst gaan oproepen, welke financiële gevolgen onze keuzes hebben, hoe we patiënt informatie (digitaal) beschikbaar stellen.

Webinar over succesfactoren van veranderen in crisistijd

Tijdens het webinar gaan we in op belangrijke succesfactoren op het gebied van veranderen in de crisistijd en vooral hoe we dit kunnen vasthouden. Bereid je voor op een actieve sessie, want we zijn erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen en ideeën om de positieve kanten van de coronacrisis vast te houden!

Wanneer?

Woensdag 13 mei.

Hoe laat?

Van 16.00 tot 17.00 uur.

Voor wie?

Iedereen in de zorg die daadkracht en veranderbereidheid wil behouden.

Door wie?

Hidde Moerman en Nadine de Vries

Waar?

Vanaf jouw eigen thuiswerkplek.

Meld je hier aan voor het webinar

Onderzoek en publicatie

Onderzoek ‘De GGZ van Morgen’

09-11-2022 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Leerplatform ‘Op weg naar de GGZ van Morgen’

09-11-2022 2 minuten
Lees meer
Interview

Preventie en gezondheid bevorderen is niet sexy, wel de oplossing!

08-11-2022 4 minuten
Lees meer
Interview

Samendraads: voor toegankelijke en betaalbare medische zorg

15-08-2022 5 minuten
Lees meer