Actueel / Zorg

Gratis webinar: Vasthouden daadkracht en veranderbereidheid in zorg na corona

28-04-2020 2 minuten

Op 13 mei organiseert Morgens een gratis webinar over het vasthouden van daadkracht en veranderbereidheid in de zorg na corona. Hoe zorg je ervoor dat de flexibiliteit en creativiteit bewaard blijven en veranderingen doorgaan als de crisis voorbij is?

Ziekenhuizen hebben de laatste anderhalve maand een topprestatie geleverd. De coronacrisis laat hiermee, ondanks alle ellende, ook de mooie kant van de zorg zien. Daadkracht, flexibiliteit en creativiteit vieren hoogtij en veranderingen zijn aan de orde van de dag. We zien innovaties waaraan al lang werd gewerkt in hoog tempo doorbreken. Denk bijvoorbeeld aan videoconsulten en diagnose op afstand. Ook zien we een ongekende veranderbereidheid; kinderartsen werken opeens onder supervisie van een longarts op de COVID-afdeling, cardiologen stappen in versneld tempo over op monitoring op afstand.

We zullen in de komende periode in hoog tempo moeten blijven veranderen. Dit roept de vraag op: welke lessen kunnen we trekken uit de coronaperiode op het gebied van veranderen? En hoe kunnen we de daadkracht en veranderbereidheid die we in de coronacrisis zien binnen de zorg behouden?

Complexe periode zorgt voor nieuwe uitdagingen

De post-coronaperiode wordt een periode zoals we die nog nooit hebben meegemaakt in Nederland. Dus ook niet in de zorg. Het is een periode met veel onzekerheid en complexiteit. Onzekerheid over hoe in de zorg om te gaan met de anderhalve meter samenleving, over welke zorg we digitaal kunnen aanbieden, over hoe we de grote werkvoorraden kunnen wegwerkten. Complexiteit rondom welke patiënten we eerst gaan oproepen, welke financiële gevolgen onze keuzes hebben, hoe we patiënt informatie (digitaal) beschikbaar stellen.

Webinar over succesfactoren van veranderen in crisistijd

Tijdens het webinar gaan we in op belangrijke succesfactoren op het gebied van veranderen in de crisistijd en vooral hoe we dit kunnen vasthouden. Bereid je voor op een actieve sessie, want we zijn erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen en ideeën om de positieve kanten van de coronacrisis vast te houden!

Wanneer?

Woensdag 13 mei 2020.

Hoe laat?

Van 16.00 tot 17.00 uur.

Voor wie?

Iedereen in de zorg die daadkracht en veranderbereidheid wil behouden.

Door wie?

Hidde Moerman en Nadine de Vries

Waar?

Vanaf jouw eigen thuiswerkplek.

Meer weten?

Wil je verder praten over hoe je ervoor kunt zorgen dat de flexibiliteit en creativiteit bewaard blijven en veranderingen doorgaan als de crisis voorbij is? Neem dan contact op met Hidde Moerman of Nadine de Vries.

Meer lezen?

Lees meer over de ontwikkelingen in de zorg.

Bekijk alle artikelen
Interview

GGZ Toen & Nu: Dick Veluwenkamp

28-11-2023 6 minuten
Lees meer
Interview

Mariëtte Willems (huisarts en CMIO) en Jeroen Lambriks (bestuurder Amstelring) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

21-11-2023 < 1 minuten
Lees meer
Interview

GGZ Toen & Nu: Marnix de Romph

24-10-2023 5 minuten
Lees meer
Artikel

Regionaal samenwerken heeft meer nodig dan een structuur

13-10-2023 < 1 minuten
Lees meer