Actueel / Zorg

Gratis webinar: Samen op weg naar de GGZ van Morgen

17-01-2023 2 minutenAnnouck de Boer en Mark Reitsma

Naar aanleiding van de publicatie van het onderzoek naar de GGZ van Morgen organiseert Morgens op 15 februari van 08.30 tot 10.00 uur het webinar ‘Samen op weg naar de GGZ van Morgen’. Tijdens het webinar presenteren we de uitkomsten van het onderzoek en gaan we met de deelnemers in gesprek over de thema’s die bepalend zijn voor het vormgeven van de toekomst van de GGZ.

De GGZ van Morgen

De GGZ staat voor een aantal grote uitdagingen. De sector heeft te maken met een toenemende vraag, stijgende kosten en personele tekorten. Het is steeds moeilijker om de GGZ toegankelijk én betaalbaar te houden. Dit vraagt om vernieuwing, innovatie en veranderkracht. Binnen, maar óók buiten de GGZ-sector.

We willen de GGZ toegankelijk en betaalbaar houden. Er zijn kansen genoeg. In het onderzoek beschrijven we vijf thema’s die daaraan bijdragen:

 • Aandacht voor mentale gezondheid
 • Een aantrekkelijke werkgever
 • Meer en beter samenwerken
 • Gebruik van technologie en data
 • Behandelen voor een zinvol leven

Webinar ‘Samen op weg naar de GGZ van Morgen’

Tijdens het Webinar staan we stil bij de uitkomsten van het onderzoek en wat dit betekent voor de praktijk. Drie sprekers delen aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe zij samenwerken in het netwerk, de rol van digitalisering bij samenwerking in de regio en hoe je slimme technologie nu al kunt toepassen in de praktijk.

Vervolgens gaan de sprekers met deelnemers in gesprek om goede ervaringen uit te wisselen en om mee te denken in de knelpunten en kansen in de praktijk. Dus niet alleen zenden en luisteren, maar juist samen verdieping aanbrengen op basis van de eigen praktijk. Aan het woord komen:

 • Albert Blom, psychiater en directeur zorg Acute en Forensische psychiatrie bij GGZ NHN
  Albert maakt een koppeling tussen zijn ervaring met regionale samenwerking en het Integraal Zorgakkoord, om vervolgens met de deelnemers in gesprek te gaan over de kansen die het IZA biedt voor de toekomst.
 • Martin van der Weg, bestuursvoorzitter Stichting bestaansrecht
  Martin heeft de Miles Smartwacht ontwikkeld om de zorg voor zijn eigen zoon te verbeteren. Hij gaat in op de meerwaarde van de Miles Smartwacht en deelt de lessons learned tijdens de ontwikkeling en implementatie van deze technologische innovatie. Lessen die helpen om door technologie de uitdagingen van morgen aan te gaan.
 • Maarten Schoone, consultant digitalisering GGZ bij Morgens
  Maarten bespreekt de actuele stand van zaken rondom het gebruik van technologie en data in de GGZ en welke meerwaarde dit biedt voor de toekomst. Hij gaat in op de praktische toepassingen die nu al beschikbaar zijn en geeft handvatten om te werken aan digitalisering. Hoe kun jij morgen een eerste stap zetten?

Programma

08.30 Opening
08.35 Uitkomsten van het onderzoek ‘De GGZ van Morgen’ door Mark Reitsma
08.50 Praktijkvoorbeelden uitgelegd: Albert Blom, Maarten Schoone en Martin van der Weg
09.10 Dialoog met deelnemers
09.55 Afronding

Wanneer?

Woensdag 15 februari 2023, van 08.30 tot 10.00 uur.

Voor wie?

Voor bestuurders, directeuren, managers, (beleids-)adviseurs, professionals in de zorg, patiënten en ervaringsdeskundigen.

Door wie?

Door Mark Reitsma & Stijn Kusen.

Waar?

Vanaf jouw eigen (thuis)werkplek via Zoom!

Meer weten?

Wil je meer weten over het webinar of het onderzoek naar de GGZ van Morgen? Neem dan contact op met Mark Reitsma of Stijn Kusen.

Meer lezen?

Lees meer over de GGZ van Morgen.

Bekijk alle artikelen
Interview

“Empowerment professional cruciaal voor duurzaamheid GGZ”

09-09-2021 6 minuten
Lees meer
Interview

GGZ in de toekomst: Mentale kracht versterken via ecosystemen

20-05-2021 5 minuten
Lees meer
Interview

De GGZ van Morgen: “Op weg naar eenvoud!”

30-08-2021 5 minuten
Lees meer
Interview

Van behandelen en genezen naar gezondheid en herstel!

05-07-2021 5 minuten
Lees meer
Artikel

Leerplatform ‘Op weg naar de GGZ van Morgen’

09-11-2022 2 minuten
Lees meer