Actueel / Zorg

Gratis webinar ‘De RSO van Morgen’

12-07-2021 2 minuten

Donderdag 16 september van 12:00 tot 13:00 uur organiseert Morgens het webinar ‘de RSO van Morgen’. Tijdens het webinar gaan vier tafelgasten vanuit een verschillend perspectief met elkaar in gesprek over de toekomst van regionale samenwerking rond zorgcommunicatie.

Webinar 'De RSO van Morgen'

Meld je nu aan voor het gratis webinar op donderdag 16 september van 12:00 tot 13:00 uur.

Hoe ziet de regionale samenwerkingsorganisatie (RSO) eruit over vijf jaar? Wat moet er veranderen om daar te komen? En waarom heeft een RSO zo’n belangrijke rol? De antwoorden op deze vragen hebben we samengevat in een whitepaper. Hierin krijg je ook concrete tips waar RSO’s per direct mee aan de slag kunnen gaan.

Deze thema’s en tips zijn leidend voor het webinar. Aan de hand van prikkelende stellingen worden zowel sprekers als deelnemers uitgedaagd mee te denken over de RSO van Morgen. Denk bijvoorbeeld aan het belang van de netwerkfunctie van een RSO, het slimmer omgaan met data en de rol van informatievoorziening. Uiteraard is er ruimte voor vragen, tijdens en na het webinar.

Vier sprekers geven je nieuwe inzichten in regionale samenwerking:

Stephanie Wijbrandts, klinisch informaticus, is sinds december 2020 coördinator van REN West-Brabant, de RSO in die regio. Ook heeft ze jaren bij de RSO in de regio Zuid-Oost Brabant, RZCC, gewerkt.

Peter Jansen werkt als informatiemanager bij Zorgverzekeraars Nederland en maakt zich vanuit die rol al jaren hard voor betere digitale communicatie in de zorg.

Jan-Iemke van Zwol is manager financiën en tijdelijk ook manager I&A bij Viecuri Medisch Centrum, waar hij zich actief bezighoudt met regionale samenwerking in de regio Noord-Limburg.

Maarten Timmers is praktijkhoudend huisarts in Rotterdam. Daarnaast is hij Chief Medical Information Officer (CMIO) bij de Integrale Zorggroep Eerstelijn Rijnmond (IZER).

Wanneer?

Donderdag 16 september van 12:00 tot 13:00 uur.

Voor wie?

Voor iedereen in de zorg met interesse voor de regionale samenwerking rond gegevensuitwisseling, zorgcommunicatie en digitale transformatie.

Door wie?

Door Laura Steenbrink en Herbert Fetter (Morgens)

Waar?

Vanaf jouw eigen thuiswerkplek via Zoom!

Inschrijven

Klik op de link om je in te schrijven:

Meld je hier aan

Je krijgt direct een bevestigingsmail naar aanleiding van je inschrijving. In deze bevestigingsmail zit ook de link om aan het webinar deel te nemen. Vlak voor de sessie krijg je een uitgebreide mail met instructies om deel te nemen.

Over de RSO’s

RSO staat voor regionale samenwerkingsorganisatie. Een RSO werkt met zorgaanbieders in een regio om hen te ondersteunen bij hun activiteiten op het vlak van elektronische gegevensuitwisseling en digitale communicatie. De aanpak van RSO’s verschilt omdat hun activiteiten primair bepaald worden door de zorgaanbieders. Nog niet in alle regio’s is een RSO actief.

Lees meer

Lees meer over de RSO van Morgen met deze artikelen:

Meer lezen?

Lees meer over de andere ontwikkelingen in de zorg.

Bekijk alle artikelen
Interview

“IZA is een renovatie, maar doet niks aan het fundament”

13-09-2023 5 minuten
Lees meer
Artikel

Terugblik webinar Positieve Gezondheid in de GGZ

12-09-2023 2 minuten
Lees meer
Artikel

Bijsturing op korte termijn is nodig om IZA succesvol te maken

11-08-2023 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

9 praktijktips om administratieve lasten in de zorg te verminderen

01-08-2023 5 minuten
Lees meer