Actueel / Overheid

Gratis webinar ‘De gemeente van Morgen’

12-04-2021 2 minutenJeske Gunterman

Op donderdag 20 mei organiseert Morgens een gratis webinar over ‘De gemeente van Morgen’. Op basis van ons onderzoek De gemeente van Morgen gaan we met een gemeente in gesprek over praktijkervaringen en delen we geleerde lessen. Verder nemen Dagmar van Deurzen en Janneke van Vugt je mee ‘op weg naar Maashorst’, hun gemeente van Morgen.

Naar aanleiding van ons onderzoek naar de gemeente van Morgen en de presentatie daarvan tijdens een fysieke bijeenkomst in Utrecht kregen we veel positieve reacties. Ook kregen we veel verzoeken om een webinar. Een visie op de gemeente van Morgen is immers heel mooi, maar hoe breng je het in de praktijk?

gemeente van morgen

 

Webinar over daadwerkelijk aan de slag gaan

Gemeenten hebben vaak goede plannen en mooie visies. Maar dan wordt het lastig. Hoe kom je van visie naar uitvoering? Naar een merkbare verandering? Van gemeenten krijgen we vaak de vraag: “Help ons van de kant te komen.”

Tijdens het webinar geven Peter-August Keur en Jeske Gunterman tips over hoe je dat in jouw gemeente voor elkaar krijgt. Dat doen we op basis van de resultaten van het onderzoek, onze ervaring met gemeenten en iemand uit de praktijk. We gaan het hebben over netwerksamenwerking, dienstverlening en vooruitgangskracht.

Janneke van Vugt (voorzitter werkgroep dienstverlening) en Dagmar van Deurzen (beoogd gemeentesecretaris) nemen je mee in de dienstverleningsvisie van gemeente Maashorst i.o. voor de komende 5 jaar en welke stappen de gemeenten Uden en Landerd nu zetten om daar te komen.

Wanneer?

Donderdag 20 mei 2021

Hoe laat?

10.00 uur

Duur?

90 minuten

Voor wie?

Gemeenteambtenaren die aan de slag zijn of gaan met een transitie

Door wie?

Door Peter-August Keur en Jeske Gunterman (Morgens)

Waar?

Vanaf jouw eigen thuiswerkplek via Zoom!

 

Webinar 'De gemeente van Morgen'

Interview

Informatiegestuurd Arnhem: zo werkt gemeente Arnhem datagedreven

27-05-2022 4 minuten
Lees meer
Artikel

Beginnen bij enthousiasme: zo werkt gemeente Eindhoven datagedreven

17-05-2022 3 minuten
Lees meer
Interview

Welkom Jennifer Lesmeister

12-05-2022 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Drie hiccups van netwerksamenwerking – en hoe ze op te lossen

19-04-2022 5 minuten
Lees meer