Actueel / Team

De nieuwe Morgens ‘way of working’

01-12-2020 < 1 minutenFrank van Berkel

De coronacrisis dwong ons de afgelopen maanden om op een andere manier te gaan werken. Bij Morgens kregen we hierdoor de overtuiging dat we ons werk op een andere, betere manier kunnen en moeten inrichten. Het is nu tijd om duurzame stappen te zetten en onze manier van werken blijvend te veranderen. Daarom gaan we naar een nieuwe ‘way of working’. Wat dat precies inhoudt, leggen we je uit.

Momenteel werken we zo veel mogelijk volledig vanuit huis. Als corona straks achter de rug is streven we ernaar om ten minste twee dagen per week vanuit huis te werken. Zo maken we veel minder reiskilometers en genereren we minder schadelijke uitstoot. Dat is niet alleen duurzaam; zo zorgen we ook dat onze medewerkers een betere work-life balans krijgen.

Er kleeft echter ook een nadeel aan thuiswerken. Het kan soms best eenzaam zijn zonder collega’s. Binnen Morgens hebben we in de afgelopen twintig jaar altijd veel tijd besteed aan onderlinge samenwerking, elkaar leren kennen, teamontwikkeling en de nodige fun. Daarom verplichten we onze medewerkers om post-corona tenminste één keer per veertien dagen een dag naar kantoor te komen. Om andere mensen te ontmoeten, kennis uit te wisselen, te tafeltennissen of te genieten van onze lekkere koffie.

Digitale borrel

Digitale borrel

Daarnaast verdubbelen we, in ieder geval in 2021, het team van medewerkers dat zich bezighoudt met de sociale aspecten van werken en onderlinge samenwerking, om ervoor te zorgen dat Morgens Morgens blijft.

We gaan het anders doen. We gaan het duurzamer doen. We gaan een aantal dingen handiger doen. Maar de spil van Morgens zijn onze medewerkers. Onze teams. Die koesteren we, nu en in de toekomst!

Interview

Volle kracht vooruit met Telissa Schreuder

03-05-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Nog meer vooruitgangskracht met Wesley Sussenbach

24-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

Diversiteit en inclusie is geen project met een begin en einde

18-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Vijf consultants stellen zich voor

02-04-2024 3 minuten
Lees meer